سازمان ملل متحد به نقل از مقامهای محلی اعلام کرد دستکم ۳۰ نفر بر اثر ریزش سدی در سودان کشته شدند و افزود تعداد کل قربانیان ممکن است بسیار بیشتر باشد. این سد به دلیل وقوع سیل شکست و ۲۰ روستا نیز در پی ریزش آن ویران شدند. خانههای ۵۰ هزار نفر خراب شده یا آسیب دیده است.
خبرگزاری فرانسه بنا بر گفته شاهدان عینی گزارش داد بارش شدید باران در منطقهای در شمال شهر بندر سودان در حاشیه دریای سرخ، باعث جاری شدن سیل شد و بشدنده فرو ریختن یک سد انجامید.
یکی از ساکنان منطقه به خبرگزاری فرانسه گفت: «سیل خانهها و حیوانات را با خود برد.»
این سد منبع مهمی از آب برای بندر سودان بود؛ شهری که مقامات پس از شروع جنگ در خارطوم به آنجا نقل مکان کردهاند.
داوطلبان شرکتکننده در عملیات نجات به خبرگزاری فرانسه گفته بودند ۱۳ نفر از جمله زنان و کودکان کشته شدهاند و جستوجو برای یافتن ۲۱۰ ناپدید شده، ادامه دارد.
آنها گفتند سیل ۲۰ روستا را به طور کامل با خاک یکسان کرد و به ۵۰ روستای دیگر خسارت زد.
وزارت بهداشت سودان اعلام کرد دستکم ۱۳۲ نفر بر اثر سیلهای ناشی از بارانهای موسمی امسال در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
سودان از ماه گذشته بارانهای شدیدی را تجربه میکند و سیلهای قابل توجهی عمدتا در شمال و شرق این کشور جاری شده است.
وزارت بهداشت سودان شامگاه دوشنبه پنجم شهریور در بیانیهای اعلام کرد: «تعداد کل ایالتهای آسیب دیده ۱۰ ایالت است و تعداد افراد آسیبدیده ۱۲۹ هزار و ۶۵۰ نفر هستند.»
این وزارتخانه در ارزیابی اولیه از وقوع سیلهایی که معمولا از اردیبهشت تا مهر ماه در بیشتر مناطق کشور روی میدهد، افزود که مجموع جانباختگان تاکنون به ۱۳۲ نفر رسیده است.
سیلها هر سال در سودان جاری میشوند اما امسال به دلیل پیامدهای ناشی از جنگ داخلی که میلیونها نفر را آواره کرده و به مناطق سیلخیز سوق داده، میتواند خطرناکتر باشد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، بیشتر خسارتها در ایالتهای شمالی و رودخانه نیل است که حدود ۱۲ هزار و ۴۰۰ خانه به طور کامل و ۱۱ هزار و ۴۷۲ خانه به طور جزیی به دلیل بارندگیها فرو ریختهاند.
خبرگزاری فرانسه نوشت در این زمان از سال، بارش باران در این ایالت که معمولا بین نوامبر و مارس بارندگیهای خود را دارد، غیرمعمول است.
مقامهای سودانی و سازمان ملل از افزایش موارد ابتلا به وبا در پی بارشهای سیلآسا خبر دادهاند.
به گفته سازمان ملل، درگیری در سودان دهها هزار کشته و بیش از ۱۰ میلیون نفر آواره برجای گذاشته است.