بین المللی

حملات هوایی گسترده روسیه به اوکراین در دومین روز ۴ کشته بر جا گذاشت

ارتش اوکراین روز سه‌شنبه ششم شهریور اعلام کرد روسیه در چندین موج حملات موشکی و پهپادی برای دومین روز پیاپی، تعداد زیادی از مناطق اوکراین را هدف قرار داد و دست‌کم چهار نفر را کشت.

مقام‌های منطقه‌ای اوکراین روز سه‌شنبه اعلام کردند بر اثر تخریب یک هتل در شهر کریوی‌ریه در مرکز اوکراین، دو نفر کشته شدند.

بر اساس این گزارش، دو نفر نیز در حملات پهپادی به شهر زاپوریژژیا در شرق کریوی‌ریه کشته شدند.

اداره نظامی این منطقه در تلگرام اعلام کرد: «سامانه‌های پدافند هوایی منطقه کی‌یف در طول شب چندین بار برای دفع موشک‌ها و پهپادهایی که پایتخت اوکراین را هدف قرار داده بودند، فعال شدند.»

حملات موشکی و پهپادی روسیه به اوکراین در روز دوشنبه دست‌کم شش کشته و ده‌ها زخمی بر جای گذاشت.

در این عملیات که در اولین ساعات بامداد دوشنبه پنجم شهریور آغاز شد و تا صبح همان روز ادامه یافت، بیش از نیمی از خاک اوکراین هدف قرار گرفت.

میکولا اولشوک، فرمانده نیروی هوایی اوکراین در پیام‌رسان تلگرام اعلام کرد این «گسترده‌ترین حمله هوایی» روسیه بوده است.

بی‌بی‌سی جهانی هم این عملیات مرگبار را یکی از بزرگ‌ترین حملات هوایی روسیه علیه اوکراین از زمان آغاز مناقشه کنونی توصیف کرد.

به گفته اولشوک، روسیه در این عملیات از ۱۲۷ موشک و ۱۰۹ پهپاد بهره برد که از این تعداد، ۱۰۲ موشک و ۹۹ پهپاد به وسیله سامانه‌‌های دفاعی اوکراین سرنگون شدند.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

کی‌یف در هفته‌های اخیر کوشیده است با استفاده از پشتیبانی‌های غرب و ناتو، معادلات میدان نبرد را به نفع خود تغییر دهد. نظامیان اوکراین اخیرا توانستند در حمله‌ای غیرمنتظره به خاک روسیه، بخش‌هایی از منطقه کورسک را به تصرف خود درآورند.

بی‌بی‌سی در ادامه گزارش خود از حمله هوایی روسیه به اوکراین در بامداد دوشنبه نوشت زیرساخت‌های برق اوکراین در این حمله آسیب دیدند و مناطقی از کشور در خاموشی فرو رفت.

گستردگی حمله به حدی بود که آژیر هشدار در تمام مناطق اوکراین به صدا درآمد و از شهروندان خواسته شد برای حفظ جان خود به پناهگاه‌ها بروند.

مسکو حمله به زیرساخت‌های انرژی اوکراین را تایید و اعلام کرد «تمام اهداف مورد نظر در این عملیات» مورد اصابت قرار گرفتند.

هدف قرار دادن زیرساخت‌های انرژی اوکراین یکی از راهبردهای اصلی و بلندمدت روسیه در نبرد با این کشور بوده است.

پیش‌تر و در اسفند ماه ۱۴۰۲، ماکسیم تیمچنکو، مدیرعامل دی‌تی‌ای‌کی، بزرگ‌ترین شرکت خصوصی تولیدکننده برق در اوکراین، هشدار داد در صورتی که کمک‌های بین‌المللی به این کشور نرسد، کی‌یف جنگ انرژی را به مسکو واگذار خواهد کرد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز اول مرداد اعلام کرد از زمان آغاز مناقشه کنونی، ۷۰ درصد از ظرفیت تولید برق اوکراین از بین رفته است و فرا رسیدن فصل سرما می‌تواند شرایط را پیچیده‌تر کند.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، پنجم شهریور در پیامی ویدیویی با اشاره به حمله هوایی گسترده روسیه، از متحدان غربی کی‌یف خواست کمک‌های خود را افزایش دهند.

او گفت: «آمریکا، بریتانیا، فرانسه و سایر شرکای ما این قدرت را دارند که به ما برای متوقف کردن این وحشت یاری برسانند. اکنون زمان اقدام قاطع فرا رسیده است.»

کاخ سفید سوم شهریور از ارائه یک بسته کمک نظامی ۱۲۵ میلیون دلاری به اوکراین خبر داد.

این بسته شامل موشک‌های سامانه‌های پدافند هوایی، تجهیزات ضد پهپاد، مهمات برای سامانه‌های موشکی توپخانه‌ای هیمارس، وسایل نقلیه و تجهیزات دیگر می‌شود.

زلنسکی در پیام خود همچنین اعلام کرد روسیه در حمله هوایی به اوکراین از حدود ۱۰۰ پهپاد شاهد استفاده کرده است.

جمهوری اسلامی، از متحدان اصلی مسکو، متهم است که پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه ارسال کرده تا در جریان عملیات نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.

شبکه اسکای‌نیوز دی‌ ماه‌ ۱۴۰۲ گزارش داد حکومت ایران یک پهپاد تهاجمی جدید به نام شاهد ۱۰۷ طراحی کرده که قرار است در جنگ روسیه علیه اوکراین به کار گرفته شود

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا